Kiváló minőségű babaöböl

Babaöböl
Babaöböl

Ha kiságy vagy babaöböl között vacillálunk, akkor először gondoljuk át, hogy miként szeretnénk a lurkót altatni! A kiságy nagyobb fekvőfelülettel rendelkezik, ráadásul több mozgást biztosít a kicsinek. A babaöböl hasonlít egy bölcsőhöz, hiszen kisebb méretekkel bír, mint egy kiságy. Az előbb említett kiegészítő tökéletes választás ahhoz, hogyha valaki a közelében szeretné tudni a kicsit. Sokan nem szeretnék rászoktatni arra a babát, hogy a saját ágyában aludjon. A babaszoba berendezése a babavárás időszakának egyik legizgalmasabb és legkreatívabb lépése. A legtöbb szülő minden olyan eszközt jó előre beszerez, amire szüksége lesz a kicsi ellátása során.

Ilyen a babaöböl vagy kiságy, a pelenkázólap, a fürdetőkád, a babaruházat. Ezeken kívül, természetesen vannak egyéb kiegészítők is, amik a szoptató anyuka kényelmét szolgálják. Mint például a fejőgép, a hintaszék, valamint a lábtámasz. Ha az első babánkat várjuk, akkor kérjük ki a szakértők tanácsát is! A számos kínálat és választék ugyanis döntésképtelenné teheti a kismamát. A kiságyba is tehető babaöböl jó választás azoknak, akiknek biztonságérzetet nyújt, ha a babájuk közvetlenül mellettük alszik. Egyetlen hátránya, hogy a kicsik gyorsan kinövik. Maximum féléves korukig tudják kényelmesen használni.

Milyen babaöböl közül válogathatunk?

Remek választás a pindurka.hu webáruház kínálatában megtalálható Lionelo Aurora babaöböl, bölcső és babaágy. A maximális terhelhetősége 9 kilogramm. Legfeljebb addig használható, amíg a kicsi önállóan fel tud ülni. 4 darab fékezhető kerékkel látták el, így könnyedén hordozható. Vagyis odavihetjük, ahol éppen dolgunk akad. Akár a konyhába is, amikor főzünk, a nappaliba, amikor takarítunk vagy a hálószobába, amikor alváshoz készülünk. Egyszerűen az ágyunk mellé tudjuk állítani. Ha a kicsi elaludt, akkor nincs más dolgunk, mint betenni a baböbölbe és máris nyugodtan pihenhetünk.

A magassága állítható, a fekvőfelülete pedig dönthető. Prémiumminőségű, félkemény matraccal árusítják, aminek a habsűrűsége T25. A levehető huzatának köszönhetően, egyszerűen tisztántartható. Így, ha a kicsi éjszaka büffent, akkor sincs probléma. Az egész babaágy stabil, acél szerkezettel van ellátva. Továbbá, rögzíthető hevederekkel és hordozó táskával szintén rendelkezik. Kompakt méretre összecsukható, így utazáskor is magunkkal tudjuk vinni. Ha szeretnénk még nagyobb biztonságban tudni a babát, akkor a babaöböl alsó részébe tehetünk légzésfigyelőt. Ez jelez, ha a kicsi valamiért nem vesz rendesen levegőt.

A babaöböl mellett, mit tudunk még beszerezni az áruházból?

Talán a legnépszerűbb választás az autós ülés. A gyerekülés kiválasztásánál több szempontot szem előtt kell tartsunk. Először is legyen-e dönthető vagy sem? Mekkora súlyú gyermeknek szeretnénk megvásárolni, valamint milyen legyen a becsatolása? Léteznek karfával rendelkező verziók, illetve pohártartós változatok is. A tesztek során is kiderült, hogy mennyire biztonságos a gyerekülés egy ütközés során. Természetesen azok, akik ezeket gyártják, igen szigorú szabályokkal szembesülnek.

A legmagasabb biztonsági előírásokat kell betartaniuk a gyártás során. Fontos, hogy az autós ülés kényelmes legyen. A legnépszerűbb választásnak az ISOFIX csatlakozású modellek számítanak. Mindenképpen érdemes olyan gyerekülés mellett döntenünk, ami többféle autótípusnál is használható. A fentebb már említett webáruházban, különböző kategória alapján választhatunk gyerekülést. Ha a súlyt vesszük figyelembe, akkor a babahordozótól kezdve egészen az ülésmagasítóig, mindent megtalálunk.

Hogyan válasszunk a különböző gyerekülés változatokból?

A legfontosabb és legkézenfekvőbb szempont a gyermek súlya. Talán a legideálisabb választásnak a 9-36 kilogrammos verziók számítanak. Ezeket ugyanis már a mózeskosár után használatba veheti a kicsi, főleg, ha még dönthetőek is. A 36 kilogramm egy nagycsoportos, első osztályos gyermek súlyának felel meg. Így ezek a modellek elég sokáig használhatóak. A teljesen biztonságos kialakítású gyerekülés mérnökök által lett megtervezve, amiket különféle törésteszteknek vetettek alá.

A speciális termék utazások és kirándulások alkalmával is remek választás. A bekötésnél nagyon oda kell figyelni az ülés kialakítására. Az ISOFIX gyerekülés 3 ponton rögzíthető. Ehhez azonban az autónak is modernebbnek kell lennie és rendelkeznie kell 3 pontos bekapcsolási lehetőséggel. Sok anyuka, aki autót vezet, a kicsit előre helyezi, maga mellé. Viszont ez csak akkor lehetséges, ha a járműben van lehetőség az anyósülés felöli légzsák kikapcsolására. Különben egy ütközés során a gyermek az ülés és a légzsák közé ékelődik.

Mi jellemzi a Lionelo Levi One I-Size gyerekülést?

Először is a kényelem. Másodszor pedig a nagyfokú biztonság. A green forest árnyalatban is elérhető kiegészítő bekötési módja előre irányba történik, biztonsági övvel. A fejtámlája 10 pozícióban állítható. A magasság tartománya 76 és 150 centiméter között mozog. A különlegesen szép, stílusos gyerekülés a lurkó 36 kilogrammos súlyáig biztonsággal használható.