Az elit éttermek kínálatában általában jelen van a szarvasgomba is, mint egy igazán egyedi és pikáns étel. Kétségtelen tény, hogy egy ilyen menü aranyárban van, azonban az egyedi élvezetekért sokan hajlamosak többet is fizetni, mint az átlagember. Közismert tény tehát, hogy a szarvasgomba egy meglehetősen drága étel, azonban azt már kevesen tudják, hogy pontosan mire is használják. Hazánkban nincs különösebb kultusza a szarvasgombának, legalábbis, ami a gasztronómiai oldalt illeti, azonban bizonyos országokban előszeretettel fogyasztják. Nem kérdéses, hogy otthoni körülmények között csak nagyon kevesen próbálják ki ezt a ritka, ám egyedülálló gombafajtát, s ha mégis, általában nem úgy készítik el, ahogy az a nagykönyvben meg van írva. Ha valóban tartalmas és ötletes tanácsokat szeretnénk az elkészítéséhez, akkor mindenképp a francia, vagy épp az olasz konyhamesterek tanácsait kell megfogadnunk, ugyanis ők valóban mágikusan bánnak ezzel az alapanyaggal. Fontos tudni, hogy a szarvasgombára elsősorban nem ételként kell tekintenünk, hanem egy olyan fűszerként, amely szinte minden körülmény között megállja a helyét. Vagyis levesekben, öntetekben, salátákban, s szinte bármiben sikeresen felhasználható. Olyan pikáns hangulatot ad egy-egy ételnek, ami más módon elérhetetlen lenne. A magas ára ellenére egyre több magyarországi étterem látja úgy, hogy a szarvasgomba elkészítésében van jövő, így sokan foglalkoznak már a konyhaművészet ezen ágával. Ha további információkra is kíváncsi a téma kapcsán, keressen minket bizalommal!