Szinte nincs is olyan ember, aki ne szeretné a pizzát, ugyanakkor az szinte biztos, hogy nagyon kevesen képesek olyan pizzát sütni, amilyet a legjobb pizzériák állítanak elő. Az otthoni pizza sütés már biztosan mindenkinek megfordult a fejében, s sokan ki is próbálták ezt a lehetőséget, ugyanis olcsóbb, s adott esetben jobb is lehet, vagy legalábbis személyre szabottabb. Lássuk, hogy pontosan miből is áll a pizza, s mit érdemes tennünk annak érdekében, hogy elérjük a pizzériákban található minőséget! Elsőként természetesen mindenki a megfelelő gépek beszerzésére gondol, megjegyzem, hogy teljesen jogosan. Ahhoz, hogy a tészta olyan lehessen amilyen, szükséges egy megfelelő pizza sütő is. Akik már sütöttek gáztűzhelyen pizzát jól tudják, hogy a végeredmény meg sem közelítette a várt hatást. A tészta összeesik, vagy épp túlzottan kemény lesz, nem sül meg egyenletesen és még sorolhatnánk! A minőségi pizza alapja kétségtelenül a megfelelő tészta, amire érdemes is alapozni. Elsőként tehát a tészta számára nélkülözhetetlen körülményeket kell megteremtenünk, ugyanis e-nélkül a pizzánk mit sem ér majd. Márpedig kövön sütött pizzát egy panellakásban nem fogunk készíteni, tehát más alternatívát kell keresnünk. Manapság már kaphatóak kiváló pizza sütő készülékek, amelyek egytől-egyik tökéletesen átsütik a tésztát, s a használatuk során nem fordulhat elő az, hogy a tészta nem egyenletesen sül, vagy épp itt-ott odaég. Ezek a készülékek kereskedelmi forgalomban kaphatóak, s viszonylag olcsón megvásárolhatóak. Ha tehát a minőség mellett szeretnénk dönteni, elsőként a tésztára helyezzük a hangsúlyt, majd persze keressük meg a legjobb szósz receptjét is. A továbbiaknak pedig már csak a fantáziánk szabhat határt!