A bicikli szerelése a villáskulcs készlettel

Villáskulcs készlet
Villáskulcs készlet

Ha valakinek biciklije van, akkor bizony jól teszi, ha beszerez hozzá különféle szerszámokat is, amelyekkel egyszerűen megszerelhető majd a kerékpár és nem kell elmenni vele a szerelőhöz a legkisebb dolgok miatt is. A legalapvetőbbnek sok tulajdonos szerint a villáskulcs készlet bizonyul, amelyikkel könnyebben levehető a kerék, meghúzható a fék vagy épp megerősíthető a csomagtartó, ha arról van szó.

Amikor ezek közül el kell végezni valamit, akkor nagyon jól jön, ha kéznél van a villáskulcs készlet egy-egy darabja. Azért lesz szükség több méretű villáskulcsra, mert gyakran mindegyik csavar más mérettel rendelkezik a bringán. A villáskulcs készlet mellett ott vannak a többi hagyományos tartozékok is, amelyek megtalálhatóak minden garázsban és műhelyben.

Gondolni kell itt a csillag csavarhúzóra, kombinált fogóra, imbusz készletre és sokszor nagyon jól jön a racsnis kulcs szett is. Amikor persze csak kisebb javításokat kell elvégezni a bringán, akkor az esetek döntő többségében elég csak a villáskulcs készlet. A szett sok hazai boltban megvehető, akárcsak a szerszamkell.hu shopban.