A Calvados az almák atyja

Calvados almapárlat
Calvados almapárlat

Szereti a gyümölcsös aromák felejthetetlen érintését egy fárasztó nap után? Az almapárlatból készült Calvados mind illatban, mint ízben eltér a hagyományos gyümölcsléktől.

Az eredetvédettségnek hála, minden üveg normandiai földekről kerül a fogyasztóhoz. A figyelmesen kiválogatott almák a mai napig az egykori hagyományok szerint változnak szeszesitallá, aminek következtében sok változata nemzetközi díjakat nyert.

A párlat elkészítéséhez tölgyfahordókat használnak, amelyek az évek alatt kókuszra és vaníliára emlékeztető utóízzel ajándékozzák meg a fogyasztóikat.

A zamatos gyümölcsös íz keveredik az alkohollal, aminek az erőssége 40 és 70 fok között szokott mozogni. Az általunk kiszemelt ital árát nagyban befolyásolja az érlelési idő hossza, ugyanis nem mindegy, hogy pár évig várt egy napfénytől mentes helyiségben vagy évtizedekig. Ebben az italban évek, sokszor életek munkája köszön vissza, pont ezért nem fog soha csalódást okozni. A Calvados ajándéknak is tökéletesen megfelel, főleg ha díszdobozban kéri.