A Cardigan welsh corgi öntudatos mókamester

Cardigan welsh corgi
Cardigan welsh corgi

Ha úgy döntünk, hogy egy hűséges, bundás lakótárssal tesszük örömtelibbé a mindennapjainkat, akkor olyan módon kell átszerveznünk az életünket, miszerint a közös játék vidám percei mellett, a kedvencünk nevelésére, tanítására is jusson elég idő. Fokozottan igaz ez, ha egy szeretni való, barátságos, ugyanakkor rendkívül önfejű Cardigan welsh corgi mellett döntünk. Ez a walesi törpekutyaként is ismert, kisméretű, de rövid lábai ellenére hihetetlenül fürge eb marhacsordákat terelő felmenőkkel büszkélkedhet, túltengő önbizalmát, akaratosságát pedig minden bizonnyal tőlük örökölte.

Ha még kölyökkora elején átvesszük tőle az irányító szerepet, szigor helyett türelmesen, következetes jutalmazással szoktatjuk engedelmességre, garantáltan a Cardigan welsh corgi fajtában megbízható, a temperamentumához képest meglehetősen nyugodt társra találunk. Ez az apró kutyus egyébként kimondottan családcentrikus jószág, így sok mókára számíthatunk, ha egy Cardigan welsh corgival lepjük meg magunkat és szeretteinket.

Pembroke welsh corgi, a királynő kedvence

A Cardigan welsh corgihoz hasonló testi adottságokkal és temperamentummal rendelkezik a tündéri Pembroke welsh corgi, II. Erzsébet brit királynő kedvenc kutyafajtája volt. A Buckingham-palotában mintegy 30 ilyen bundás apróság édesítette meg az uralkodó napjait. Ez az elbűvölő jelenség szintén nagy odafigyelést igényel a szocializáció terén, hiszen amilyen intelligens, éppen olyan makacs és öntörvényű. Ha megmutatjuk neki a helyes irányt és a szófogadásért nem felejtjük el megdicsérni, bosszúságok helyett, megannyi boldog pillanatban lesz részünk a társaságában.

A kutyaovi, kutyasuli nagy segítségünkre lehet abban, hogy a szűk családi körön kívül, idegen terepen is konfliktusmentes, sőt, élményszerű legyen a Pembroke welsh corgival töltött idő. Ez a fajta odavan a gyermekekért és lelkesen vesz részt minden játékban, kicsikkel-nagyokkal egyaránt. Tehát, ha Pembroke welsh corgit választunk, biztosak lehetünk abban, hogy nem fogunk unatkozni.