A csonttörés rendkívül kockázatos

csonttörés
Csonttörés

Sajnos sokan nem olyan szerencsések, hogy egy-egy balesetet megússzanak karcolások nélkül. A csonttörés az egyik leggyakoribb probléma, ami életkortól függetlenül bekövetkezhet. Amennyiben már bekövetkezett a baj, nagyon fontos, hogy a rehabilitáció nyugodt körülmények között történjen. Kizárólag a felépülésre kell koncentrálni, nem szabad erőltetni a sérült testrészt. Ha szedi majd a szervezetnek fontos vitaminokat és betartja az orvosi utasításokat, akkor gyorsabb lesz a regenerálódás.

Meg kell említeni, hogy a csonttömeg fiatal felnőttkorban éri el a maximumot. A csonttörés lehet ferde, haránt, hosszanti, spirál vagy többszörös. A lábadozási idő még az enyhébb formában történő repedéseknél is általában 4-6 hét. Súlyosabb esetekben hónapokig elhúzódhat a teljes gyógyulás. A hosszú hetekig tartó betegállomány kikezdheti a türelmét, emellett jelentős bevételkieséssel jár, szóval nagyon fontos, hogy vigyázzon magára és olyan tápanyagokat vigyen be a szervezetébe, amelyek erősítik a csontozatot.

Ha így tesz, akkor a csonttörés könnyebben átvészelhető, sőt, gyakran kikerülhető. Ha a szervezetben nem megfelelő a vérkeringés, akkor az a végtagok zsibbadásával, érzéketlenségével, hidegérzetével és fáradékonyságával járhat. A mikrokeringés serkentése különösen indokolt azoknak, akik dohányoznak, ülőmunkát végeznek és egészségtelenül táplálkoznak. Mielőtt bármilyen kezelési formába belekezdene, célszerű kivizsgáltatnia magát egy szakorvossal. A rendszeres mozgással nagyon sokat tehet az ügy érdekében.

A mikrokeringés serkentése sikeresebb lehet, ha beiktatja a mindennapjaiba a sétát, a kerékpározást, az úszást. Lényegében bármilyen sportot űz, élénkül a keringése. A mozgás alkalmával az izmok dolgoznak, ebből kifolyólag nagyobb lesz az oxigén- és a tápanyagszükségletük. Ezt a szervezet a vérkeringés javításával biztosítja. A mikrokeringés serkentése könnyebb lehet, ha kényelmesebb, bővebb ruhákat és speciálisan kialakított harisnyákat visel.