A csőtoll megfelelő használata

csőtoll
Csőtoll

Ennek a nagyszerű eszköznek a használatakor néhány alapvető dologra oda kell figyelni! A csőtoll viszonylag hamar kiszárad, ezért, ha nem túl nagy munkába vág bele, akkor nincs szükség a teljes feltöltésére. Ez leginkább a vékony méretű darabokra igaz.

Körülbelül 6 hónapos intenzív használatot követően érdemes az eszközt apró darabkora szedni és egy speciális tisztító folyadékban kiáztatni. A szétszereléskor soha nem szabad kihúzni a fejben rejtőző vékony adagolótűt. A csőtoll nem használható koszos felületen, mert a piszok belekerülhet a tű fejébe. Fontos az optimális tintaadagolás is, ezért rajzolásnál 90 fokban célszerű tartani az eszközt. Az egyik legjobb rajzfelület, ahol érdemes használni az a pausz.

Ezt kifejezetten műszaki rajzok szerkesztésére találták ki. Szöszös felületű papírra is lehet grafikákat felvinni, viszont az nagyban lerövidítheti a csőtoll élettartamát. Rengeteg típusa létezik. A vásárlás alkalmával, az áruházakban érdemes a szakemberek tanácsát kikérni abban az esetben, ha a témában még nincs tapasztalata.