A figyelem fejlesztése már gyerekkorban fontos

Figyelem fejlesztése
Figyelem fejlesztése

Ugye Önnek sem mindegy, hogy gyermeke figyel a szavaira, kéréseire vagy nem? Ha szeretné fejleszteni a koncentrációját, megtanítani neki miként emlékezzen mindarra, amit mondd neki, vagy megértse a későbbiekben a kéréseit, akkor már zsenge korban érdemes elkezdeni a nevelést. A figyelem fejlesztése egyszerű formában valósítható meg, amennyiben olyan játékokat szerez be, amelyeknél szükség van a gyerek értési készségeire.

Jó példa erre az összes memóriajáték. Arra vezeti rá a gyermeket játékos formában, hogy figyeljen, emlékezzen és aszerint oldja meg a számára kiszabott feladatot. A játék nagyon izgalmas, a különféle színes kártyáknak köszönhetően. A figyelem fejlesztése korosztályonként bővíthető.

A pár éves korban használt memóriajátékokon túl, ott vannak a különféle kirakósok, puzzle-k is, majd jöhetnek a bevásárló listás játékok és a dominók. Bár a sakk a logikai játékok körébe tartozik, azért érdemes nagyobb korban ezzel is próbálkozni, hiszen itt is sokat kell figyelni az ellenfél lépéseire.