A finsbury gin rövid bemutatása

finsbury gin
finsbury gin

A népszerű nedű több mint 250 éves féltett titkos recept alapján készül. A Finsbury gin jellegzetes, erős illatát a borókafa apró bogyói adják meg. Nemcsak illatban, hanem ízben is a boróka a legdominánsabb, viszont nem ez az egyetlen összetevője. Élénk citrus és koriander érezhető az illatában.

Ízében az édesgyökér és a citrom egyvelege is megjelenik. A márka palackját könnyű felismerni, hiszen egyedülálló. Az üveg átlátszó és széles, feltűnő sárga címkével van ellátva. A Finsbury gin címkéjén London eredeti címere figyelhető meg. Napjainkban a klasszikus mellett, egyre népszerűbb a 47 % alkoholtartalmú Platinum változat. A márka nevét viselő italoknak minimum 37,5 %-os alkoholtartalommal kell rendelkezniük. A London Dry besorolás csak így kerülhet fel a palackra.

Érdemes tudni, hogy a borókát, vagyis a legmeghatározóbb alapanyagát közvetlenül érés előtt szedik le, aztán 2 évig érlelik és aszalják. A Finsbury gin jelentősen különbözik az amerikai változatoktól, mivel jóval illatosabb és szárazabb. Bármilyen társasági összejövetel alkalmával megállja a helyét.