A francia pezsgő maga a csoda

francia pezsgő
francia pezsgő

Minden eseménynek meg van a maga itala, ha lehet így fogalmazni. Gondoljunk itt például arra, hogy egy fontosabb, nívósabb rendezvényen nem pálinkával fognak koccintani a résztvevők, az ünnepeltek, hanem például habzó borral. Egy magas minőségű, kiváló ízösszetételű francia pezsgő kitűnő választás egy esküvő vagy valamilyen céges összejövetel alkalmával.

A különleges italfajtáról elmondható, hogy az alkoholok királynőjének is nevezik, ráadásul hazánkban is egyre népszerűbbnek számít. Létezik belőle száraz és édes változat is. A prosecco is pezsgő, de még sem nevezhető champagne-nak. Ahhoz Champagne régiójában kell készülnie egy pezsgőnek, hogy ez a név valóban megillethesse.

Egy francia pezsgő, mint amilyen a Dom Perignon is, rendkívül sok ízjegyet hordoz magában. A száraz habzóbor készítése során az úgynevezett Méthode traditionelle eljárást alkalmazzák. Gyakorlatilag az üvegben érlelik hosszú éveken keresztül a nedűt. Ennek köszönhetően pedig a francia pezsgő maga lesz a palackba zárt csoda.