A fűtőszőnyegről csakis szuperlatívuszokban beszélhetünk!

Fűtőszőnyeg
Fűtőszőnyeg

Nem állítunk azzal meglepőt, ha kijelentjük, mindenki olyan fűtéstechnikai megoldásra vágyik, ami ergonomikus, gyors, biztonságos és a szemnek láthatatlan. Ha sorra vesszük ezeket a kívánalmakat, a szűrőn a fűtőszőnyeg marad fenn, mint optimális módszer. Lássuk példákkal alátámasztva, miért is ideális választás a telepítés! Az elektromos technika egyáltalán nem fogyaszt sok energiát, hiszen a működési elve a következő: a roppant rövid felfűtési idő alatt az egység azokat az anyagokat melegíti fel, amelyekkel közvetlenül érintkezik.

A padlóburkolat elemei megtartják a hőt, és egyenletesen sugározzák szét a belső térben. Nincsenek itt-ott forró vagy hideg helyek, a fűtőszőnyeg a beépített okos moduljának köszönhetően „érzi” a bútorok elhelyezkedését, így ezeken a területeken minimálisan üzemel. A fűtőszőnyeg a párját ritkítja a gyorsaságban, aminek hála a komfortos környezet a nap minden szakában garantált.

Az egyik leggyakoribb tévhit a szóban forgó termékekkel az, hogy nem lehet bárhova telepíteni. Szerencsére a valóságban a fűtőszőnyeg valóban bármelyik szobában üzemeltethető, ráadásul a burkolat megbontása nélkül. Így akár a fürdőszobában is telepíthetjük a technikát, a többszörös szigetelés miatt ugyanis az biztonságos – még a totális beázás vagy a csőtörés során sem! A fűtőszőnyeg, mivel a szemnek teljesen láthatatlan, nem bontja meg a lakás atmoszféráját sem, nem úgy, mint az ormótlan, kissé idejétmúlt radiátor.

A telepítése könnyen kivitelezhető, mindennemű szakmai segítség vagy tapasztalat nélkül is. Persze a szőnyeghez tartozó termosztát bekötéséhez már ajánlott villanyszerelőt hívni. Érdemes azzal is tisztában lenni, hogy a fűtőszőnyeg nem igényel karbantartást, ha azt látjuk célszerűnek, néhány pillanat alatt ki- és bekapcsolhatjuk azt, hála a felhasználóbarát kezelőpaneljének. A legjobbat a végére hagytuk: a fűtőszőnyeg melege abszolút jótékony hatású az egészségre nézve is! Az eszköz ugyanis nem okoz felszálló port, így a légzőszervi megbetegedések kockázatát sem növeli.