A gin fajták könnyen beszerezhetőek

gin fajták
gin fajták

Ennek a szeszesitalnak hatalmas a rajongótábora, ami az egyedi ízvilágának köszönhető. A legismertebb gin fajták közé sorolható a London Dry. Igazi klasszikus, aminek a legdominánsabb összetevője a boróka.

A Plymouth mellett sem lehet szó nélkül elmenni, hiszen előkelő helyet foglal el az eladási listán. Regionálisan korlátozott, ami azt jelenti, hogy kizárólag az angliai Plymouth-ban állítják elő. Sok növényi hozzávalót használnak a készítésekor, így az íze édesebb és földesebb a Dry típusnál.

A gin fajták közül ki kell emelni az Old Tom változatot is, ami kiváló alternatíva koktélok kikeveréséhez. Ha valami erősebbre vágyik, akkor érdemes kipróbálnia a Navy Strength címkével ellátott italt, ami jellemzően 57 %-os alkoholtartalommal rendelkezik.

A Monkey 47 Dry, ahogy a neve is rámutat, 47 botanikai alapanyagot tartalmaz. Lassan érdemes kortyolgatni azért, hogy minden íz érezhető legyen. Ez a variáció a gin fajták közül az egyik legösszetettebb. Próbálja ki mindegyiket, hogy el tudja dönteni, melyik áll Önhöz a legközelebb!