A Golf alufelni és az a bizonyos ET szám

Golf alufelni
Golf alufelni

Gyakran lehet hallani, hogy a keréktárcsák kiválasztásakor mennyire fontos a névleges szélesség, az átmérő és az egyéb méretek. De gyakran, amikor az új Golf alufelni megvásárlása a cél, valahogy az ET szám háttérbe szorul. Pedig ez is nagyon lényeges.

Mit is takar ez? Nos, ez a besajtolási mélységre vagy középsík eltolásra utal, ami a felni középvonala és a kerékagyra való felfekvési síkja közötti távolság. Általában az egyrészes Golf alufelni eszközön a besajtolási mélység állandó és azt nem is lehet megváltoztatni.

Azonban a többrészes felnin az eltolás állítható, és személyre szabható, így azt több járműre fel lehet szerelni. A Golf alufelni és természetesen más márkájú, más kocsikhoz passzoló keréktárcsáknál tudni kell, hogy minél nagyobb az ET szám, a tárcsa annál inkább úgymond rámegy a tengelyre.

Ez pedig azt jelenti, hogy ha a felni mélysége túl nagy, a kerék hozzáérhet a féktárcsához vagy a lengéscsillapítóhoz. A másik szituáció pedig az, amikor az ET szám túl kicsi. Ekkor ugye a felni eléggé kiáll az autóból, és hozzá

érhet a karosszériához egyenes menetben vagy kanyarodáskor. A kocsira persze felszerelhető olyan Golf alufelni is, amelyiknek az ET száma eltér az autó eredeti ET számától. A besajtolási mélység járművenként eltérő a tengelyen rendelkezésre álló hely függvényében.

Az alu-felni.hu webcímen megtalálható alufelni webshop mindig kitér a különféle ET értékekre. Ott van például a nullás ET, amikor is ez az érték zéró. Abban az esetben fordul ez elő, amikor a felfekvő felület egybeesik a felni középvonalával.

Van ugye pozitív ET is, ha a felfekvő felület a jármű külsejéhez esik közelebb a felni középvonalához viszonyítva. Az alufelni webshop a negatív ET-t is említi. Ez akkor fordul elő, amikor felfekvő felület az autó tengelyéhez esik közelebb.

Az alufelni webshop azért ajánlja az alumínium keréktárcsákat, mert azzal a gépkocsi sokkal szebben néz ki. Illetve arról sem lehet megfeledkezni, hogy a jó minőségű tárcsa számtalan előnyt garantál a kocsinak és a sofőrnek is, már ami a teljesítményt és a vezetési élményt illeti. Megéri hát az alufelni webshop termékeit választani.