A gyógypapucsok főbb funkciói

gyógypapucs
Gyógypapucs

Gondoskodjon a lábai kényelméről és egészségéről! Néha a házi teendők elvégzése után, a lábak nagyon elfáradnak és elzsibbadnak. Az ortopéd kialakítású gyógypapucs megakadályozza ezeket a problémákat, javítja a vérkeringést, csökkenti a duzzanatot, valamint a derékra, az ízületekre és a gerincre nehezedő terhelést.

Ez különösen igaz a túlsúlyos vagy idős emberekre, a terhes nőkre és a fiatal anyákra, akik sok időt töltenek állva. Kiknek ajánlott még a gyógypapucs viselete? A lúdtalpas, érszűkületes vagy cukorbeteg személyeknek szintén tanácsos ilyen lábbelit hordaniuk. Egyes vásárlók úgy vélik, hogyha a papucsnak speciális talpbetétje van, akkor az ortopéd.

Legalábbis az interneten keringő vélemények sokszor ezt a nézetet támasztják alá. Valójában egyáltalán nem erről van szó. Az ilyen lábbelik megelőző és bizonyos esetekben terápiás funkciókat látnak el. Ezen kívül, a gyógypapucs stabil helyzetben tartja a sarkat, hogy ne tudjon oldalra mozdulni, valamint gondoskodik a lábak anatómiailag helyes helyzetben tartásáról.