A hajerősítő csepp a töredezett haj ellenszere

töredezett haj
töredezett haj

Manapság rengetegféle frizurát ki lehet próbálni. Csodálatos francia fonatot készíthet, rendetlen kontyba szedheti össze, vagy megkérheti a fodrászát, hogy fessen bele rózsaszín csíkokat. De vigyázzon! A túlzásba vitt formázás, vagy éppen a túl sok festés a töredezett haj problémájához vezethet.

Ha meg szeretné akadályozni, hogy ezek a dolgok megtörténjenek, vagy javítana a haja állapotán, amennyiben az már sérült, használjon hajerősítő cseppeket! Sokan szeretnek hajsütővasat, vasalót és hajszárítót használni. Ezek azok a varázspálcák, amik a hétköznapi frizuráját dús hullámokká és fürtökké alakítják.

Ezzel a hővel viszont együtt járnak a hőkárosodások, valamint a töredezett haj, amit biztosan szeretne elkerülni. Az egyik legnagyobb hiba, amit az emberek elkövetnek, ha túl magasra állítják a hőmérsékletet, amikor hővel formázzák a hajukat. Hacsak nem túl vastag vagy durva a frizurája, akkor a munkát egy középső hőmérséklet-beállítással is elvégezheti, így elkerülve a töredezett hajat.

Covid hajhullás: hajcseppek és vitaminkúra 

Ha tanultunk valamit a koronavírus-járványból, akkor azt, hogy számítsunk a legváratlanabb dolgokra is. Az emberek hajhullása azonban nem feltétlenül olyan váratlan. A láz a Covid-19 gyakori tünete. Néhány hónappal a magas láz vagy egy betegségből való felépülés után sokan észrevehető esztétikai problémákat tapasztalnak, ez mégpedig a Covid hajhullás.
Az ilyen típusú probléma orvosi neve telogen effluvium. Ez akkor fordul elő, ha a szokásosnál több szál kerül egyszerre a hajnövekedés életciklusának hullási (telogén) fázisába. Egy láz vagy betegség több szálat kényszeríthet ebbe a fázisba, így jöhet elő a Covid hajhullás. A legtöbb ember észrevehető Covid hajhullást észlelt két-három hónappal a betegség után.
Ez az állapot 6-9 hónapig tarthat, mielőtt végleg megáll. Sokan ekkor azt látják, hogy a hajuk újra normálisnak tűnik, és megszűnik hullani. Ugyanakkor, még ha soha nem is jelentkezett a fertőzés, előfordulhat, hogy hullik a haja. Az érzelmi stressz a szokásosnál több szálat is hullási fázisba kényszeríthet.