A kapilláris cső két fajtája

kapilláris cső
kapilláris cső

„Egy jól működő öntözőrendszernek tökéletes csőhálózata kell legyen, amelyik sok egyedi tartozékból épül fel. Sok esetben nem hiányozhat a kapilláris cső sem. Ez igazából nem más, mint egy speciális mikro-idom, aminek a segítségével még profibb módon lehet kiépíteni a rendszert. Ennek a kiegészítőnek az egyik legfontosabb pozitívuma, hogy ezt az bármilyen csőre rá lehet csatlakoztatni, hiszen egy változatos, sokoldalú kellékről van szó.

A kisméretű idomok és csövek akár 3 bar nyomásra is szerelhetők. Ezek minden esetben észrevétlen módon kígyóznak a virágok között. A kapilláris cső két módon csatlakoztatható, ugyanis ennek lehet tüske vagy épp menet vége. A tüske a kapilláris cső illesztéséhez használható, illetve egyszerűen összekapcsolható a csepegtető csővel is.

A csatlakoztatásához 3 mm-es furatot kell fúrni a lágy falú csőbe, de elegendő az is, ha megszúrja a szaki egy facsavar hegyével. A menet végű kapilláris cső egy merevebb eszközt takar, amelyik egy vastagabb fallal bíró vezetékbe rakható. Ezt jellemzően KPE csőhöz alkalmazzák, de vannak esetek, amikor tökéletesen passzol a PVC vagy fém csövekhez is. Ez a fajta cső megvehető az esomester.hu internetes boltban.

Az áruház, ahol a szórófej típusokkal is meg lehet ismerkedni

Ezt a boltot nem csupán azért szeretik sokan, mert itt temérdek típusban beszerezhetőek a legkülönfélébb kertépítési eszközök. Rengetegen azért látogatnak szívesen ebbe a boltba mert itt tanáccsal is szolgálnak a szakértők, mondjuk a szórófej típusok világáról. Több fajta szórófej létezik.

A kiválasztáskor pontosan tudnia kell a megrendelőnek, hogy mit is akar, mi passzol a legjobban a kertjéhez. Az egyik legkeresettebb változat a spray típus, amit sokan esőztető szórófejként ismernek. Ez a modell a tagolt területeken használható ki igazán. Illetve ott is beválik, ahol a távolságok jellemzően 5 m-en belül vannak.

A szórófej típusok téma boncolgatásakor ki kell térni a rotoros fajtákra is. A nagyobb, általában gyepes területek öntözésére a rotoros, azaz körben forgó szórófejek a legalkalmasabbak. Ezen belül is három fajta van: kis, közép és nagy sugarú. Végezetül ott vannak még a rotátor fúvókával felszerelt szórófej típusok is. „