A kenciapálma mindenhol jól mutat

kenciapálma
Kenciapálma

Ezt a növényt gyakran vásárolják meg annak érdekében, hogy a lépcsőházban, a szállodában vagy az irodában ékeskedjen. A kenciapálma csodaszép külsejével felhívja magára a figyelmet. Igazi különlegesség, ezért is olyan népszerű. Hosszú életű és mutatós növény. A pálmafélék családjába sorolható. Származási helyét tekintve Ausztráliában őshonos.

Manapság már gyakran szobanövénynek választják. A levelei nagyok, a magassága pedig körülbelül 180-250 cm. Ebből kifolyólag, akár a szobában is jól érzi magát. A kenciapálma igényei nem különlegesek. A növény jól tűri az árnyékot, azonban a tűző napfényt nem bírja. Érdemes a középutat megtalálni, ahol elegendő a fény, viszont nem süti közvetlenül a Nap sugara.

A hőmérsékletigénye 20-22 Celsius fok. Fontos a megfelelő növekedéséhez az egyenletes hőmérséklet. Ez azt jelenti, hogy éjjel és a téli napokban is biztosítani kell az említett hőmérsékletet. A kenciapálma vízigénye szintén átlagosnak mondható. Arra kell ügyelni, hogy a cserépben található föld mindig nyírkos legyen.