A klíma gyakoribb a városban

A klíma segít a melegben
A klíma segít a melegben
A klíma segít a melegben

A megfelelő pihenés mindenki számára nagyon fontos tényező. Ahhoz, hogy ideálisan ki tudjuk magunkat pihenni, szükség van bizonyos komfortzóna megteremtésére, amiben a klíma nagy szerepet játszik. Télen mindenki igyekszik a lakásban ideális meleg hőmérsékletet teremteni, de nagyon hamar eljön az idő, amikor már fordítva kell gondolkodjunk, és a hűtést muszáj megoldanunk.

Ez persze sok tényezőtől függ. A falvakon annyira nem elterjedtek a klíma eszközök, mert a házak itt még vályogból, vert falakból vagy hagyományos téglákból készülhettek, amik nagyon lassan melegszenek át. Nem ritka az sem, hogy a lakást több magas fa veszi körbe olyan módon, hogy teljesen árnyékban tartják azt.

A városokban aztán már más a helyzet. A legtöbb ház előre gyártott betonelemekből épül fel, amelyek csak úgy szívják magukba a meleget, és pár nap alatt már szinte kemencére emlékeztetnek. Mivel fák sem nagyon találhatóak, ezért a klíma az egyetlen megoldás, hogy némileg csökkentsük a hőmérsékletet. Szerencsére a technika fejlődése nagy segítség ebben.