A körkivágó használata a körülményes munkákban is segít

körkivágó
Körkivágó

Amikor fontos a gyorsaság és egyben a precizitás, akkor a körkivágó használata az, amivel kiváló sikert lehet elérni. Amikor a vezetékek átjuttatására kerül sor, egyik helyiségből a másikba, netán csaptelepeknek, konnektoroknak kell előkészíteni a kimenetet, egyszerűen nem lehet akármivel dolgozni. A gyémánt lyukfúró készlet minden olyan átmérőt tartalmaz, amire szükség lehet az általános vagy speciális munkálatoknál.

A szimpla vakolt falak esetében az áttörések előkészítése nem jelenthet problémát, hiszen egy vésővel és kalapáccsal megoldható a kivitelezés, de a hidegburkolatok jelenlétében már nem ennyire egyszerű a dolog. Ha a felületek csempézve vannak, úgy a körkivágó elengedhetetlen munkaeszköz, amire támaszkodni lehet és kell is.

A körkivágó szakszerű használata pedig gondoskodik arról, hogy kevés anyagveszteség mellett lehessen profi munkát végezni, akár minimális tapasztalat mellett is. Most pedig nézzük meg kicsit közelebbről, hogy miként történik a munkafolyamat, valamint mik azok a dolgok, amikre mindenképpen megéri odafigyelni a kivitelezés során!

A körkivágó használata kapjon mindig elég figyelmet!

Egy profi szerszám nagyon sokat tud hozzáadni ahhoz, hogy a munkavégzés jól sikerüljön. Ugyanakkor hiába a prémium minőségben kiképzett gyémánt lyukfúró készlet, ha képtelenek vagyunk azt úgy használni, ahogyan kell. Némi tapasztalat azért kell és pár apró szabály betartására mindig érdemes odafigyelni.

Természetesen az internetről sokat megtudhatunk és megannyi videón nézhetjük végig a folyamatot, de a saját kezünkbe venni egy szerszámot mindig nehezebb, mint csak látni a működését. A körkivágó használata mindig a felhelyezéssel kezdődik. Bár a megfelelő adapterrel fúró-csavarozóra is illeszthető ez a fej, de a leggyakrabban sarokcsiszolóra kerül felhelyezésre, M14-es csatlakozással. Azért jó ezen keresztül a körkivágó használata, mert sokkal stabilabban tartható.

Alapvető dolog, amire fontos figyelni a munkálatok során, hogy a fúrás csak akkor kezdődhet el, ha már megtörtént a készülék bekapcsolása. A fejnek forognia kell, amikor hozzáér a felülethez, ellenkező esetben megugrik, ami sérülést eredményezhet. 45 fokos szögben tartva történjen a fej közelítése a csempéhez, majd lassú, körkörös mozgásokkal lehet egyre mélyebbre hatolni a teljes áttörésig.

Jó választás a gyémánt lyukfúró készlet

Onnantól kezdve, hogy már tudjuk, miként történik a gyakorlatban a körkivágó használata, máris következhet a megfelelő típus beszerzése. Ennek a termékcsaládnak többféle típusa létezik, de a TLS körkivágó az, ami igazán magas színvonalat képvisel. A gyártó nem bízott semmit sem a véletlenre, ezért olyan fejlesztéseket hajtott végre, amiknek hála a megbízhatóság, kimagasló élettartam, mindezekkel együtt pedig a megtérülés is garantált. A gyémánt lyukfúró készlet előnye, hogy több fejet tartalmaz.

Ezek mindegyike eltérő átmérővel rendelkezik, így alkalmasak különféle munkák kivitelezésére. A kisebb, néhány mm-es változatok, csavarok, alátétek, menetes szárak helyeinek a kiképzésére felelnek meg, míg az 150 mm-es kivitelekkel a WC és zuhanylefolyók áttörései készíthetőek elő egyetlen menetben, kiváló pontossággal. A gyémánt lyukfúró készlet tökéletes befektetés akkor, ha komplexebb munkákat tervezünk elvégezni és ezekhez egyszerre szeretnénk megvásárolni a megfelelő termékeket.

Amire még megéri figyelni a körkivágó használata közben

A körkivágó szintetikus, ipari gyémántszegmenseket tartalmaz, vákuumforrasztott vagy lézerhegesztett kötéssel. Típustól függően, száraz vagy vizes körülmények között történhet a körkivágó használata. Amivel nagyban fokozható a hatékonysága és egyben kitolható az élettartama, az a fokozott hűtés. Ezt a víz állandó adagolásával vagy egy speciális gyanta, hűtőzsír alkalmazásával érhetjük el.

A nagyobb átmérőjű lyukfúrók közepébe egy nedves szivacs is elhelyezhető, ami nagyban segíti a munkát. A kisebbeknél pedig marad a TLS WAX hűtőzsír a körkivágó használata közben. Amire még fontos figyelni, hogy amíg a száraz lyukfúrók megfelelnek vizes használatra is, addig fordítva ez már nem igaz. Tehát, csak körültekintően a gyémánt lyukfúró készlet bevetésével!