A korszerű öntözőrendszer automatizált

öntözőrendszer
öntözőrendszer

A kerti öntözéstechnika az utóbbi évtizedekben nagy fejlődésen esett át. A korszerű öntözőrendszer napjainkban leginkább automatizált és fel van szerelve olyan extrákkal is, mint amilyen az eső- és fagyérzékelők. Az esomester.hu webáruházban egy helyen minden öntözőrendszer elem beszerezhető: a csövek, a szivattyúk, a csepegtetők és még sok minden más. A kompatibilis részekből összeállított hálózat működőképes csak, ezért az alkatrészek kombinálásakor fokozottan oda kell figyelni mindenre.

Amennyiben nem önállóan szeretné megoldani a tervezést és a telepítést, a webshopot működtető vállalat segítséggel tud szolgálni. A tervezés az első lépés, igen sokféle megoldás beiktatható. Az egyik legkeresettebb a wifis vagy Bluetooth rendszerű okos konstrukció. Az sem mindegy, hogy egy- vagy többzónás locsolóra van szükség, mekkora a terület és milyenek az egyéni igények. Az ár-érték arányt tekintve, a jó minőségű elemekből felépített hibrid öntözőrendszer a leginkább előnyös választás.

A kerti csepegtető rendszer igen hatékony és gazdaságos

A területek vízpótlása érdekében többféle, a locsolást ellátó konstrukció telepíthető. Ezek egyike a praktikus kerti csepegtető rendszer, aminek az esetében a víz szétosztásában itt a talajnak van kiemelt szerepe. Ilyen módon a párolgási veszteség csökken és a folyadék célzottan a gyökérzónát nedvesíti az alacsony vízmennyiség gyakori kijuttatásával. A kerti csepegtető rendszer alkalmazásával elkerülhető a túlöntözés, a pontos vízigény igen precízen szabályozható, valamint nem mosódik ki a termőközegből a tápanyag.

A vízzel együtt oldott tápanyag is szállítható a növények gyökereihez, ezáltal fokozható a termés mennyiség-minőség relációja. A hálózat fő elemei a 16 vagy 20 mm átmérőjű lágy polietilén műanyag csövek, amelyeken alacsony nyomásra kinyíló perforációk vannak, egymástól 33 cm távolságra elhelyezve. Ezeken keresztül kerül ki a víz a földbe. A kerti csepegtető rendszer, a már említett előnyökön kívül, az alacsony növény-egészségügyi kockázat szintjének az eléréséhez is hozzájárul, továbbá hátrányos vízgazdálkodású területeken is hatékonyan működik.