A legrosszabb mosogató dugulás is megoldható

mosogató dugulás
mosogató dugulás

Főzés közben rengeteg melléktermék keletkezik és ezek sokszor a lefolyóban végzik. Innentől kezdve a mosogató dugulás gyakori problémaként jelenik meg, ami nagyon bosszantó tud lenni. Miközben próbáljuk tisztára mosni az összes edényt és tányért, végig odafigyelünk a szűrőre, de sajnos így sem tudjuk elkerülni a kisebb ételdarabokat.

Egy idő után pedig gurgulázó hang jelzi majd, hogy bizony az egyik kanyarban a lényegesnél több maradék akadt fent, tehát alig tud elfolyni mellette a víz.

Ha túl sokáig várunk, akkor egy nagy massza lesz belőle, ami végleg elzárja a lefolyót és csak a külső segítség jöhet szóba. Ezután maradnak a házi praktikák, de ezek vagy bejönnek, vagy nem.

Ilyen lehet a forró ecet, a szódabikarbóna, vagy éppen egy erős lefolyótisztító, ami kirobbanthatja a dugulást. Ha a mosogató dugulás ezután is megmarad, akkor szétszereljük a szifont vagy szakemberhez fordulunk. Tény, hogy ez az utolsó lehetőség, de szerencsére a leghatékonyabb is, aki minden ilyen esetben segíteni fog.