A mozgásérzékelő kamera spórol idővel, tárhellyel

mozgásérzékelő kamera
Mozgásérzékelő kamera

Biztosan látott már olyat egy filmben, hogy a kamerák mentett képének visszanézésével sok ideje ment el egy vagy több szereplőnek. Vannak helyzetek, amikor ez elkerülhetetlen, de akadnak olyan helyszínek, amelyek kapcsán sok időt nyerhetünk, ha egy eseményt vissza kell keresni. Például csak akkor rögzíti a képet a mozgásérzékelő kamera, ha mozgás van a látómezőjében.

Ebből két fontos dolog következik. Az egyik a már említett időfaktor. Csak azokat a képkockákat kell megnézni, mondjuk egy 8 órás időintervallumból, amikor tényleg változott valami a kamera előtt. A másik pedig a tároló egység helytakarékossága. A jó minőségű felvétel sok helyet foglal. Azonban, ha csak a változás képkockáit veszi fel a mozgásérzékelő kamera, sokkal kevesebb tárhelyet használ fel a rendszer.

Ha egy-egy kamera kevesebb anyagot továbbít, ugyanakkora tároló kapacitás mellett hosszabb ideig képes menteni a rendszer, vagy pedig több kamera anyaga tárolható bővítés nélkül. Akár az időmegtakarítás, akár a tárhellyel való spórolás a cél, megéri a mozgásérzékelő kamera mellett dönteni vagy új rendszer kiépítése esetén ilyeneket beszerezni.