A munkás bakancs kiválasztásának szabályai

munkás bakancs
munkás bakancs

Új munkahelyünk lesz? Semmi gond! Ma már könnyű a munkás bakancs kiválasztása! Ha nem akarjuk megbánni a vásárlást, akkor a legelső szempont mindig a komfort és a biztonság lesz.

A cipőnek pontosan illeszkednie kell a lábunkhoz, alá kell támasztania a talpat, ugyanakkor nem gátolhat a mozgásban. Viszont ez csak akkor érvényes, ha közben a biztonsági előírásoknak is teljes mértékben megfelel. Második szempont a méret kiválasztása. Általában a gyártók és a termékcsaládok is nagy eltéréseket mutatnak, de nem szabad az eddig használt mérettől elrugaszkodnunk. Inkább mérjük le kétszer a talpunk hosszát, mint később megbánjuk! Harmadik szempont a védelmi fokozat.

Minden munkás bakancs más, így eltérő körülmények között fogjuk tudni használni. Tény és való, hogy nem létezik sok lehetőség, de azoknak érdemes utánajárni. Végül, de nem utolsósorban figyeljünk a stabilitásra is. Hosszú órákon keresztül fogjuk viselni a munkás bakancsot, így az a legjobb, ha tartja a bokánkat. Ezzel meg fogjuk előzni a lehetséges sérüléseket.