A napelemes közvilágítás egyre elterjedtebb

napelemes közvilágítás
napelemes közvilágítás

Az efféle rendszer kialakítása leginkább olyan területeken indokolt, amelyeken az elektromos vezetékek kiépítése nem vagy csak nehezen lehetséges. A napelemes közvilágítás több szempontból is előnyösnek mondható. Természetesen a beruházás pénzbe kerül, viszont azt követően az üzemeltetés már tulajdonképpen ingyen van. A városoknak és a falvaknak ez nagy megtakarítást jelent. A környezetvédelmet illetően, előnyös döntés a rendszer létrehozása. A városok összképét is javítja a módszer, hiszen az oszlopok között nem lógnak a vezetékek, amelyek nem esztétikusak.

Napelemes közvilágítás Magyarországon nagyon sok modern lakóparkban és zöldövezetben fedezhető fel. A berendezések telepítése remek módja annak, hogy a Nap által sugárzott energia tudatosan legyen felhasználva. A kivitelezés során nem tesznek kárt a természetben. Még a borús napokon is elegendő energiát képes tárolni az akkumulátornak a fény biztosításához. A napelemes közvilágítás bárhová telepíthető

. Az oszlopok gyakran mozgásérzékelővel vannak ellátva. A lámpa pozitívumai közé tartozik, hogy nem igényel hálózati csatlakozást. A napelemes kandeláber gondozás- és költségmentesen üzemeltethető. Az akkumulátora hihetetlenül erős, ami azt jelenti, hogy az alkatrész cseréje 5 évente esedékes. A minőségi, speciális vezérlő segítségével a töltés hatékonyan történik. Ennek köszönhetően, a berendezés akár 10-12 napig is képes a fény kibocsájtására abban az esetben is, ha közben nem töltődött, amire különben nem sok esély van.

Pénztárcabarát megoldás, így nem véletlen, hogy egyre több városban kivitelezik. A napelemes kandeláber egyszerű kiépíthetősége biztosítja azt, hogy bárhol felállítható. Nagyszerű alternatíva félreeső helyekre. Az elhelyezéséhez nincs szükség építési hatósági engedélyre. A berendezés sötétedéskor automatikusan működésbe lép. Biztonsági funkciókat is elláthat a mozgásérzékelővel felszerelt variáció. A kapcsolóval ellátott típus ideális beltéri használatra, így a gazdálkodóknak nagyon jól jöhet. A napelemes kandeláber UV és infra sugárzást nem bocsájt ki, így kíméli a szemet.