A napelemes közvilágítás minden tekintetben előnyös

napelemes közvilágítás
Napelemes közvilágítás

Az oszlopokon fellelhető fotovoltaikus cellák a nap folyamán elnyelik a napfényt, amit elektromos energiává alakítanak át. A napelemes közvilágítás tehát függetlenül működik a hálózattól. Nem okoz kárt a környezetben és pénztárcabarát. Egyszeri beruházás, sőt, a telepítés is hamar megtörténik. Az akkumulátor egy biztonsági tároló dobozban, az aljzatban kap helyet, amit a föld alá helyeznek.

A rendszer esztétikailag sem okoz csalódást, mivel kábelezésre nincs szükség. A napelemes közvilágítás télen-nyáron egyaránt üzemel. A lámpáknak nem okoznak gondot a borús napok, hiszen még ilyen körülmények között is képesek a kellő fényerő megteremtéséhez elegendő energiát eltárolni.

A félreeső helyekre érdemes mozgásérzékelővel ellátott oszlopokat telepíteni, mivel így elkerülhető a felesleges világítás. A rögzítés előre lebetonozott talpakhoz történik. A rendszer horganyzott acél alkotórészei kiválóan ellenállnak az időjárás viszontagságainak. A napelemes közvilágítás hazánkban is egyre elterjedtebb, hiszen az emberek felismerték a pozitívumait.