A programozható robot a modern gyerekek játéka

Programozható robot
Programozható robot

A mai gyerekek egyértelműen nem olyanok, mint például a nagyszüleik voltak kicsi korukban. Már csecsemő koruktól rengeteg inger éri őket, így nem is várhatjuk el, hogy ugyanolyan dolgokkal szórakozzanak, mint régen a lurkók. A modern gyerkőcöknek már komplexebb játékok, elfoglaltságok kellenek, mint például a programozható robot, mert az egyszerűbb dolgok nem kötik le őket.

Hiszen sokkal gyorsabban tanulnak és olyan sok információt gyűjtenek már a mesékből és a telefonos, számítógépes játékokból is, hogy szinte nehézség nélkül veszik a programozható robot kezelésének elsajátítását.

Míg a felnőttek csak a használati utasítást olvassák, addigra már ők bekapcsolják és egy-két funkciót teljesen magától értetődően fognak kipróbálni. Mintha mindig is tudták volna, hogy mi az a programozható robot és miként kell használni. Persze van egy-két lépés, ami tőlük is türelmet és gyakorlást igényel, de számukra az is egyszerűbb lesz, mint azon felnőtteknek, akik nem ebbe a modern technikai világba születtek bele.