A rod-pod elősegíti a nagyobb fogást

A rod-pod élvezetesebbé teszi a pecázást
A rod-pod élvezetesebbé teszi a pecázást
A rod-pod élvezetesebbé teszi a pecázást

Van úgy, hogy azon módszerrel próbáljuk növelni az esélyeinket a halfogás terén, hogy több botot szerelünk fel és juttatunk csalétekkel a vízbe. Ilyenkor tanácsos a rod-pod használata, ami nagyban megkönnyítheti a dolgunkat. Ez az állvány a segítségükre van a horgászatban, bármilyen nehéz terepen is járjunk. Nem gond a számára, ha egyenetlen a talaj, mert a teleszkópos lábaknak köszönhetően, könnyen megfelelő szintbe állíthatjuk be.

Régebben, de még most is gyakori, hogy a szerelékeket több horoggal látjuk el, annak reményében, hogy így nagyobb az esély arra, hogy bármi rákapjon. Nemcsak így több az esélyünk, hanem akkor is, amikor több szereléket helyezünk el egymástól nem túl nagy szórásban.

Minél sűrűbben vannak egymás mellett a csalik, annál nagyobb a valószínűsége, hogy valamelyiket megtalálják a halak és bekapják. Ha már áll a rod-pod és több szerelék merül alá, érdemes lehet más-más csalival próbálkozni horgonként, mert el sem hinnénk, mennyire válogatósak tudnak lenni a víz alatt élelem után kutató jószágok.