A Sierra tequila – Mexikó gyöngye

sierra tequila
Sierra Tequila

A tequiláról sokan nem tudják, hogy a gyártása körüli szabályokat legalább annyira komolyan veszik Mexikóban, mint például a konyak eredetvédettségét Franciaországban.

A szépen csengő névvel ellátott Sierra tequila kizárólag egyetlen fajta kék agavé kaktuszból készülhet. Nemcsak az alapanyaga különleges, hanem az eljárás is, ami által elnyeri végleges aromáját. Az egyébként díjnyertes ital otthona Mexikó Guadalajara nevű városa.

Ennek a tequilának egyik különlegessége, hogy az agavé legalább 10 évi fejlődés után lesz „méltó” arra, hogy Sierra tequila legyen belőle. Ugyanakkor nemcsak különleges alapanyaggal, hanem egyedülálló készítési móddal is rendelkezik.

Bár a pontos receptet természetesen nem tudhatjuk, azzal azonban minden Sierra tequila rajongó tisztában van, hogy ez a művészet és a szenvedély csodálatos szerelemgyereke. Ezt a finom tequilát fogyaszthatjuk önmagában és koktélban egyaránt. Ha tisztán túl erősnek érezzük, akkor élvezhetjük a Margarita vagy a Tequila Sunrise koktélokban.