A valódi és az airsoft fegyverek közötti különbség

Valódi és airsoft fegyverek
Valódi és airsoft fegyverek
Valódi és airsoft fegyverek

Az airsoft ma már igen népszerű csapatjátéknak számít hazánkban is. A lényege, hogy valósághű fegyverek segítségével kell megvédeni egy bizonyos területet, egy tárgyat vagy egy személyt. Az airsoft fegyverek azonban csak első ránézésre tűnnek valódinak.

Valójában az igazi fegyverek tökéletes másolatai, amelyek többnyire műanyagból készülnek. Az energiájuk is jóval kisebb, amivel a műanyag golyókat kilövik. Ez a játék nagyon hasonlít a szintén népszerű és talán valamivel ismertebb paintball játékhoz.

A különbség csupán annyi, hogy az airsoft fegyverek nem festékgolyókat lőnek ki, így azok nem hagynak nyomot az eltalált játékos felszerelésén, itt viszont a játékos maga kell jelezze, ha találatot kapott, ezáltal fel kell adja a küzdelmet. Ennek következtében, az airsoft játék során óriási jelentősége van a becsületnek is.

Az airsoft fegyverek használata teljesen biztonságos. Nem okoznak komoly sérülést, azért a megfelelő óvintézkedéseket be kell tartani, ami egyébként minden sportra érvényes. Kiváló szórakozási lehetőség, a baráti társaságok és munkaközösségek számára egyaránt.