A vastaglazúr véd az időjárás viszontagságaival szemben

vastaglazúr
vastaglazúr

A fafelületek optimális kezelése többféleképpen történhet. A vékonylazúrt mindig több rétegben kell alkalmazni, de az alaposabb felületkezelésre a könnyen felvihető vastaglazúr jobb választást jelent. Leginkább a mérettartó faszerkezetek esetén ajánlott az utóbbit használni, de ideális az ablakok, az ajtók, a pergolák és a korlátok kezelésére is.

Beltéri alkalmazási területe a bútorok átfestése. A vastaglazúr jól beszívódik és vízzáró réteget képez, ezáltal felületi védelmet adva a nedvességgel és a szélsőséges hőhatásokkal szemben. A lazúrral kezelt elemek könnyen tisztíthatóak. Kétféle típus található ezen a termékcsaládon belül, mégpedig az oldószeres és a vízbázisú típusok.

Az oldószeres lehet színtelen és színezett is. Engedi lélegezni a fát, viszont jelentős UV védelemmel és gombásodás elleni filmréteggel vonja be. A vízbázisú vastaglazúr amellett, hogy egyszerű a vele való bánásmód, jó tapadási felületet biztosít akár kezeletlen fán is, míg az oldószeres változat használata mindenképp megfelelő előkészítést és alapozást igényel.