A whiskey készítés szabályai

Amerika, Írország, Skócia és Japán legalább egy közös tulajdonsággal rendelkezik az italgyártás terén. Japán kivételével, mindegyikben már a 19. századtól kezdve hagyománynak számított a whiskey készítése és a mai napig folytatják.

Amennyiben választanunk kéne híresség szerint, akkor a skótok nyerik a versenyt, bármelyik boltban találunk a tőlük jövő szeszesitalból. Az Európai Unió erősen szabályozza az eredeti ital elkészítését, nemcsak a holt, de a miként is ellenőrzi.

Az igazi whiskey érlelése legalább 3 évig kell tartson, ennél természetesen lehet több, de kevesebb sohasem. Ráadásul csak és kizárólag tölgyfahordókban tárolhatnak, amelyek a kókuszdió aromájával, az idő elteltével megadják a párlat különleges, egyedi ízét.

Ez a leginkább férfiak által kedvelt ital önmagában is fogyasztható, akár egy hosszú nap után, akár társaságban. Mindenki megtalálja a neki legmegfelelőbb whiskeyt, hiszen néhány ezer forintért kapunk, míg a jó minőségű, évtizedeken át érlelt megugorhatja az 1 millió Forintot is.