Az abszint csábítása ellenállhatatlan

abszint
abszint

Kétféle ember létezik. Az egyik, aki szerint az abszint nagyszerű ital, míg mások elképzelni sem tudják, hogy miként lehet legurítani ezt a brutálisan erős szeszt émelygés és rosszullét nélkül.

Ebben az esetben kiemelten fontos, hogy ismerjük a határainkat. Mert lehet, hogy az első korty erősnek tűnik majd belőle, viszont a második már nem annyira és a harmadikat pedig észre sem vesszük. Viszont, ha engedünk a „zöld tündér“ csábításának, akkor könnyen megeshet, hogy másnap reggel nem emlékszünk majd az est végkimenetelére. Az abszint fogyasztása nagyon sokféle lehet.

Aki szeretne jobban belemerülni az ital körül kialakult kultuszba, annak érdemes rákeresnie, hogy milyen érdekes történetek fűződnek hozzá. A művészek körében is népszerű italnak számított az abszint.

Sokan múzsaként tekintettek az ürömfű leveleiből készült nedűre, ami akár 83%-os is lehet. Nem csoda, hogy ilyen dózis esetén élénkebbé válik a fantáziánk. Aki még nem kóstolta, annak nem árt lentről kezdenie, egy „gyenge“ 45% fajtával.