Az akácméz magyar édesség

akácméz
akácméz

A természet ajándékai között jellegzetesen magyar különlegességeket is találunk. Ilyen a 2014-ben hungarikummá nyilvánított akácméz, amit sajátos, bódító illata, páratlan íze és selymes állaga emel a többi mézfajta fölé.

Akkora kiterjedésű akácerdőket, mint Magyarországon, nem találni sehol máshol a világon és ezek az erdők a szorgos kis mézkészítőknek a legkiválóbb gyűjtőhelynek, valóságos méhparadicsomnak számítanak. Az akácméz nemcsak ízletes desszertként, hanem az évezredes tudással rendelkező népi gyógyászat egyik fontos alapanyagaként is ismert. Köhögéscsillapító, fertőtlenítő és méregtelenítő hatása mellett, egyéb panaszok enyhítésére, például májbetegek kezelésére is alkalmazzák, ugyanakkor az immunrendszer erősítésére is kitűnő választás.

Mivel az akácméz kevés virágport tartalmaz, a pollenallergiások is nyugodtan fogyaszthatják. A BeoBee családi méhészet internetes boltjában, a beobee.hu honlapon díjnyertes akácmézekből rendelhet. A prémiumminőségű termék tubusos kiszerelésben és borkánban is kapható.