Az akkus fűnyíró gyakorlatilag bárhol használható

akkus fűnyíró
akkus fűnyíró

A pázsit gondozható hagyományos kézi eszközökkel is, de ez csak kisebb terület esetén oldható meg. Az akkus fűnyíró nagy segítséget nyújt a feladat elvégzésében, gyorsabbá és kényelmesebbé teszi a folyamatot. Igen nagy előnye az elektromos berendezésekkel szemben, hogy az alkalmazásához nem kell bekötve legyen állandóan az áramhálózatba, elegendő az akkumulátor megfelelő töltöttségi szintjére figyelni.

Ilyen módon gyakorlatilag bárhol bevethető az akkus fűnyíró, még hétvégi házak vagy gyümölcsösök esetében is. További előnye a halk üzemmód, mivel alacsony zajszinttel működik, mégpedig károsanyag-kibocsátás nélkül.

A környezetbarát módon működő szénkefe nélküli motor viszonylag kevés karbantartást igényel, a fenntartási költsége ebből adódóan alacsony. Az energiát a Li-ion akkuk biztosítják, hosszú üzemidőben. A korszerű akkus fűnyíró modellek már XPT technológiával készülnek, vagyis speciális, dupla szigeteléssel vannak ellátva, aminek köszönhetően ellenállnak az apró szemcséjű pornak és a víznek is.