Az autófóliázás legfőbb tulajdonságai

Az autófóliázás célja
Az autófóliázás célja

Manapság egyre több gépkocsi-tulajdonos dönt emellett a módszer mellett, mivel designos is, és védi a szemet az erős fényhatásoktól. Az autófóliázás feladata egyáltalán nem egyszerű, mert elég sok dologra oda kell figyelni.

Kétféle módszerrel mehet végbe: az egyik a szétszedéses, míg a másik a szétszedés nélküli. A szétszedéses technikát sok típusú járműnél nem ajánlják, hiszen eléggé bonyolultnak számít, akár az alkatrészek is megsérülhetnek, viszont egyes helyzetekben ezzel nagyszerű eredményeket tapasztaltak. Az autófóliázás azért is praktikus megoldás minden tekintetben, mert az üveg törés esetén egyben marad, így elkerülheti például a kisebb baleseteknél a szilánkok okozta sérüléseket.

Ahhoz, hogy a használt anyag felvegye a felület formáját, hőlégfúvóval melegítik fel. Ezáltal levegőtől mentes lesz. Az ablakot addig ne mozgassa, míg az meg nem szilárdul teljesen! Ha tökéletes végeredményt szeretne, akkor az utasításokat minden tekintetben tartsa be, tehát várja meg türelmesen a száradási időt.