Az infra kamera óriási áttörést hozott

Infra kamera
Infra kamera

A műszaki technológiák fejlődésével a biztonságtechnikai eszközök is jelentős innovációs folyamatokon mentek keresztül. A legnagyobb fejlődés a megfigyelő rendszerek terén tapasztalható, hiszen azon kívül hogy méretük drasztikusan csökkent, az infra kamera megjelenése is óriási előnyökkel látta el ezeket.

Az először csak hadi iparban, majd az orvostudományban és erdészeteknél használt éjszakai látás megoldás hamar elterjedt a biztonságtechnikai vívmányok között. Az infra kamera alapvetően két dologból tevődik össze. Az optika és az azt körülvevő infra LED-ek csoportja. Az optika már fantasztikus minőségű képeket és videókat képes készíteni, ezzel nincs semmi probléma. Azonban az éjszaka sötétjében már nem látnak semmit. Ezért van szükség a kiegészítő infra LED-ekre, amelyek az infra kamera lelkét jelentik.

Minél több LED van az optika körül, annál messzebb képes ellátni és jó minőségű, fekete-fehér felvételt készíteni. Természetesen sokat számít az izzók minősége is. Jellemzően, egy jó minőségű infra kamera akár 100 méterig is kiváló éjszakai felvételeket készít, amely kiváló lehetőséget biztosít a bűnelkövetés felderítésében és az elkövetők utáni nyomozásban. Ahhoz, hogy a rendszer mind nappali fénynél, mind az éjszaka leple alatt is kiváló képeket adjon, további technikai fejlesztésekre is szükség volt.

Az infraszűrő beépítése komoly áttörést hozott. Ezzel a rendszer automatikusan képes váltani nappali vagy éjszakai üzemmódok között. E nélkl az infra LED-ek folyamatoson világítottak, ami rontotta a nappali fénynél készült felvételek minőségét. Mára ez a probléma megoldódott, és az infra kamera végre tökéletesen végzi dolgát.