Az infrafűtés az egyik legjobb fűtésrendszer

Infrafűtés
Infrafűtés

Napjaink energiahordózóinak egyre növekvő árai mellett, mind nehezebb és költségesebb a megfelelő fűtés és energiaellátás biztosítása. Ezért folyamatosan fejlesztik a fűtési technológiákat. A cél az olcsó és környezetbarát fűtési mód kifejlesztése. Az egyik ilyen technológia az infrafűtés.

Ez egy korszerű és sokrétűen alkalmazható megoldás, ami ráadásul az egyik legköltséghatékonyabb is. Lényege, hogy az elektromos áramot infravörös sugárzássá alakít. Ez melegíti fel az ezüst-szén réteget, ami az infrafűtés alapjául szolgáló film köztes rétegeiben található.

Elektromos áram hatására szinte azonnal elkezd melegedni. Óriási előnye, hogy a hagyományos vízbázisú padlófűtéssel ellentétben, az infrafűtés nem a levegőt melegíti, hanem hasonlóan a nap sugárzásához, az általa ért tárgyakat és élő szövetet melegíti.

Ezzel kellemes hőérzetet biztosít a használójának. A rendszer hatásfoka közel 100%-os, ami egyedülálló teljesítményt jelent, a hasonló fűtésrendszerekhez képest. Tehát, ha Ön egy megbízható, olcsó és hatékony fűtésmegoldást szeretne, az infrafűtés kitűnő választás