Az ipari porszívó lekörözi a házi kistestvéreit

ipari porszívó
Ipari porszívó

Ahhoz, hogy a lakásunkat tisztán tartsuk, szükségünk van tisztítószerekre és takarító eszközökre. A felületi szennyeződések eltüntetésére létrehozott kiváló találmány az ipari porszívó, ami vákuum révén szívja fel a port. Napjainkban már többféle változata is létezik, de nem mindig volt ez így.

A kialakulásának előzményeiben szerepel egy bizonyos mechanikus seprűnek nevezett szerkezet, amit az 1800-as évek elején alkottak meg és természetesen angol találmány volt. Ez a seprű nem működött jól, ezért később a dobozseprű vette át a helyét, amiben már a por begyűjtésére alkalmas kefék is beépítésre kerültek. Ez a variáns annyira elnyerte a közvélemény tetszését, hogy gyárat alapított a család és nekifogtak a gyártásnak.

A vákuummal működő ipari porszívó belsejében is alkalmazott technológiát Hubert Cecil Booth találta ki. Az általa összerakott lovaskocsi vontatta hangos gépet igen sokáig használták. Sok konkurencia jött létre az elektromos takarítógép piacán, de a Hoover nevet viselő lett a leginkább elterjedt. Az angol nyelvterületen ez a név egyenértékű lett az ipari porszívó és a hagyományos modellekkel.