Az irritábilis bél szindróma oka ismeretlen

irritábilis bél szindróma
Irritábilis bél szindróma

Az emésztőrendszert ért egészségügyi problémák meglehetősen gyakoriak, nagyon sok felnőttet érintenek Magyarországon is. Például az irritábilis bél szindróma kialakulásának oka egyelőre ismeretlen, nem tisztázott. Mindazonáltal, az orvosok azt gondolják, hogy a betegség megjelenése kapcsolatban áll a belek izmainak mozgásával. Tulajdonképpen ennek a mozgásnak a hatására távoznak a szervezetünkből a salakanyagok, viszont abban az esetben, ha ez a mozgás túl gyors, akkor problémák léphetnek fel.

E gondolat mentén talán elmondhatjuk, hogy sok esetben az irritábilis bél szindróma okoz hasmenést, szelességet, ellenkező esetben pedig székrekedéshez vezethet. Kiváltó tényezői között állhatnak bizonyos ételek, mint a tej, a csoki, de bizonyos zöldségek és gyümölcsök is. Továbbá, a szimptómák jelentkezhetnek még mértékletes alkoholfogyasztás hatására. Nélkülözhetetlen a pontos diagnózis felállítása, hogy kizárhassuk a szervi elváltozás lehetőségét. Nem kell aggódni, mert az irritábilis bél szindróma kezelésére többféle módszer is adott.

A Pollen index oldal remek cikkei

Nyaralás tervezésekor nagy fontosságot kap a várható időjárás megismerése, hiszen senki nem szeretné az üdülés napjait a szállodai szobában tölteni vagy olyan programokat szervezni, amelyeket esőben is lehet. A Pollen index egyik publikációja szerint nagy segítség lehet a 7 napos időjárás előrejelzés, mivel ez a rövidtávú előrejelzés lehetőséget biztosít arra, hogy tájékozódni tudjunk a várható éghajlati viszonyok felől. Lehet alapozni a 7 napos időjárás előrejelzésre, mert elég pontos adatokkal szolgál.

Ennek kivitelezésekor a szakemberek összegyűjtik a Föld légkörének aktuális helyzetére vonatkozó adatokat. A Pollen index cikke szerint az előrejelzés alapját ezek a tényezők határozzák meg. Amennyiben az átlagosnál melegebb idő várható a nyaralás idejére, számítanunk kell arra, hogy ez némi stresszt okoz és figyelnünk kell a folyadékra, az izzadással járó só pótlására. A Pollen index portálon azt is olvashatjuk, hogy a forróságban az alvás is nyugtalan lehet, tehát erre is fel kell készülnünk.