Az orrfűrészek is kellenek az asztalosműhelyekben

orrfűrészek
orrfűrészek

Az asztalos műhelyekben sokféle szerszámra mutatkozik igény. A körfűrészek, gyaluk és mások mellett, az orrfűrészek is igen hasznosak. Ezek a specifikus kialakítású elektromos kéziszerszámok kiválóan alkalmasak a durva vágások kivitelezése mellett, a nehezen hozzáférhető helyeken való munkavégzésre, de a metszési és bontási feladatok elvégzésekor is megállják a helyüket.

Hazánkban méltán népszerűek a Hikoki és Makita orrfűrészek, mindkét cég igen minőségi termékeket állít elő és forgalmaz.

Ezek a masszív kialakítással bíró, nélkülözhetetlen berendezések sajátos megjelenéssel rendelkeznek, ugyanis a vágófelületük mintegy orrként nyúlik előre és megfelelő fűrészlappal felszerelve, a faanyagok mellett, akár acél- vagy fémcsövek vágásakor igen hatékonyak.

A gépek teljesítménye 1010 W és 1510 W közötti intervallumban mozog, gyakoribb igénybevétel esetén ajánlott a komolyabb darabok beszerzése. Az orrfűrészek kategóriában igen széles a kereskedelmi kínálat, mindenki garantáltan meg fogja találni azt, amit keres.