Az ovis játékok pozitív hatása

ovis játékok
ovis játékok

A másokkal való kölcsönhatás képessége fontos eleme az iskolai előkészítésnek, amit a gyermekek egész óvodai tartózkodásuk alatt végeznek. Az ovis játékok megtanítják kommunikálni a gyerekeket, segítenek megérteni a felnőtteket és kortársaikat, valamint fejlesztik az együttérzés és az empátia készségét is.

Az óvodások közötti kapcsolatok világa változatos. Barátkoznak, árulkodnak, veszekednek, kibékülnek, neheztelnek, féltékenykednek. Mindez természetes módon folyik közöttük, a felnőttkori képmutatás jellegzetes megnyilvánulásai nélkül. Ugyanakkor, az érzelmi feszültség és a konfliktus a gyermekek kapcsolatában sokkal magasabb, mint a felnőtteknél.

Nem túlzás azt mondani, hogy az óvoda minden csoportjában, különösen az idősebb korú gyermekek esetében, a nevelők komplex és néha drámai képet kaphatnak a csemeték közötti személyes kapcsolatokról. Az ovis játékok viszont lehetővé teszik a kicsiknek, hogy közös nyelvet találjanak, valamint megtanulják meghallgatni és persze megérteni egymást.