Az ovuláció jelei üzennek Önnek

Ovuláció jelei
Ovuláció jelei

Ha babát terveznek, akkor tisztában lennie azzal, hogy mikor van peteérése. Abban az esetben is hasznos lehet ez az információ, ha nem szeretne teherbe esni, mert ebben az időszakban még inkább oda kell figyelni a védekezésre. Az ovuláció jelei egyértelműen mutatni fogják, hogy mikor a legtermékenyebb, így nyugodtan hagyatkozhat ezekre.

Például az ovulációs vagy más néven középidős fájdalom, a testhőmérséklet hirtelen csökkenése, majd megnövekedése, a megváltozott méhnyak-nyák, illetve a nedves és puha méhnyak együtt, kétségeket kizáróan a peteérésre utalnak. Ugyanakkor, ha teljesen biztosra akar menni, akkor érdemes az ovuláció jelei közül az LH-szint növekedését is figyelnie.

Ehhez használhat ovulációs tesztet, amit néhány ezresért csomagban vásárolhat meg és ami az egyik legpontosabb eredményt mutatja. Ezzel a menstruációs ciklus különböző szakaszaiban is kell mérnie és amikor legmagasabb értéket mutatja, az lesz a peteérésének az időpontja. Ha ezt sikerül megtudni, akkor pontosabban tud tervezni a későbbiekben is.