Az Unicum kiváló étvágygerjesztő

Unicum
Unicum

Ha egy igazi különlegességet szeretne inni, akkor szerezzen be egy-két üveggel ebből a kiváló italból! Az Unicum általában aperitifként kerül az asztalra. Az ízét tekintve keserű, száraz likőr. Titkos recept alapján készül, csak annyi ismeretes róla, hogy több mint 40 gyógy-, illetve fűszernövény keverékéből állítják elő.

Felhasználnak például kalumba gyökeret, narancshéjat, rebarbarát és gyömbért is. Az összes összetevőt néhány hétig finomszeszben áztatják annak érdekében, hogy kellőképpen kioldódjanak azokból a szükséges íz-anyagok. A használat előtt azok egy részét lepárolják.

Az Unicum különleges zamatának eléréséhez ezen kívül tölgyfahordós érleléshez van szükség, aminek az ideje nem kevesebb, mint 6 hónap vagyis félév. A történetét illetően tudni kell, hogy a gyártó 1970-ben alkotta meg ezt a fantasztikus márkát. Étvágygerjesztő hatása közismert, ezért természetesen evés előtt érdemes fogyasztani. Az Unicum alkoholtartalma nem kevesebb, mint 40%, ami nem nevezhető sem alacsonynak, sem pedig magasnak.