Az ünneplés itala a champagne

Champagne
Champagne

A pezsgő a luxus és az ünneplés itala, egyedülállóan képviseli az eleganciát és az örömteli pillanatokat. Ez az ital, amelyet eredetileg a francia Champagne régióból származó szőlőből készítenek, már régóta a különleges alkalmak és ünneplések szimbólumává vált. A champagne készítése komoly művészet és szakértői munka egyben.

A szőlőültetvényektől a pincészetekig, minden lépés a tökéletesítésre törekszik. A három fő szőlőfajta, a chardonnay, a pinot noir és a pinot meunier, alkotja a champagne alapját. Az italt készítő pincészetek különböző arányokban keverik ezeket a szőlőket, hogy különféle stílusokat és ízprofilokat érjenek el.

A champagne készítésének különlegessége abban rejlik, hogy a második erjedés a palackokban történik, ami a pezsgő jellegzetes buborékos jellemzőit adja. A pezsgő az évjáratától függően eltérő ízjegyekkel rendelkezhet, és a házak sajátos folyamatai miatt változatos karakterrel bírhat. Magyarországon is megvásárolható a champagne. Sokan döntenek úgy, hogy a premiumitalnagyker.hu weboldaláról szerzik be ezt a nagyon kedvelt nedűt.