Az úszás hatásai között a kalóriaégetés is szerepel

úszás hatásai
úszás hatásai

Olyan mozgásformát keres, ami nemtől, kortól és edzettségi szinttől függetlenül bárkinek ajánlott és egész testét alaposan megmozgatja? Akkor az úszást Önnek találták ki! Az úszás hatásai igen széles spektrumon mozognak, egy a közös bennük – mindegyik pozitívan hat a szervezetére. Más sportoktól, mozgásformáktól eltérően, az úszás hatásai között szerepel az is, hogy az egész testünket formálja, fejleszti, nem csupán alsó vagy felső testfertályunkat használjuk.

Sőt, itt még nem érnek véget, mert nem csupán az izomzatunkra, de állóképességünkre is igen jótékonyan hat, ráadásul légzésszabályozása révén erősíti a tüdőt is, helyreállítja, javítja a szervezet oxigénellátottságát.

Az úszás hatásai közé tartozik, az úgynevezett dinamikus terhelésnek köszönhetően, hogy rendkívül sok izomcsoportot képes egyszerre, szinkronban átmozgatni, így nem csupán a hasizmot, de a hát-, a comb- és a csípő izmait is igen erőteljesen fejleszti. A rendszeres úszás hatásai pozitívan hatnak a szív- és érrendszerre, de még a szellemi teljesítményét is fokozza.

Ha azért szeretne úszni járni, hogy megváljon pár fölösleges kilótól, érdemes figyelembe vennie, hogy ez a mozgásforma igen sok kalóriától tudja megszabadítani, akár óránkét 700 kalóriát is leadhatunk ezzel a sporttal. Érdemes melegebb vizű medencében edzeni, mivel a hideg vízben, egyfajta válaszreakcióként, a teljes testünket érintő hidegebb víz hatására a szervezetünk elkezdi elraktározni az úszáshoz szükséges energiát, vagyis zsírszövetet képez.