Csepel kerékpár edzett acélvázzal

Csepel kerékpár
Csepel kerékpár

Könnyed, ám mégis sportos kikapcsolódást kínál az egész családnak. A Csepel kerékpár szinte évszázados múlttal rendelkezik és ez meg is látszik minden modell esetében. Sokak szerint az alumíniumváz sokkal jobb, mint az acél. Viszont ez nem minden esetben van így főleg, ha városi bringákról beszélünk.

A sport bicikliknél sokat számít a súly, ezért leginkább alumíniumvázra kerülnek az alkatrészek. A Csepel kerékpárok javarészt városi és hobbi felhasználás céljából készülnek, ezért strapabíró acélvázzal vannak ellátva. Ez lehetővé teszi az extra alacsony kialakítást, hiszen a szükséges merevség érdekében nincs szükség középcsőre.

Az agyváltóval felszerelt modellek nem igényelnek számottevő karbantartást. A fogaskerekek mindvégig zárt közegben vannak, ezért nincsenek kitéve a külső hatásokból fakadó sérüléseknek. A Csepel kerékpárokkal a látszat ellenére kimondottan gyorsan haladhatunk. Ez többek között a remekül összehangolt áttételnek és a méretes kerekeknek köszönhető.

A nagyobb kerék sokkal könnyebben átgördül a különféle kisebb akadályokon, úthibákon, ezért menet közben nem ráz annyira a bringa, mint például egy 26-os kerékkel felszerelt változat esetében. A megerősített felni már nemcsak az MTB-k kategóriájában elterjedt, hiszen hasonlók változatokkal látják el a Csepel kerékpárokat is. A váltó vagy a fék beállításával, a lánc megolajozásával könnyen el lehet boldogulni, de a kerék centírozáshoz már szakember szükséges. A Csepel kerékpár évtizedeken éveken keresztül megbízható társunk lesz a mindennapok során.