Divatos hobbi a makett autó gyűjtés

makett autó
makett autó

Manapság a kocsimodellek gyűjtése nagyon népszerű és bizonyos mértékig lenyűgöző hobbi, ami nem igényel sok időt és erőfeszítést. Egy gyűjthető makett autó bármelyik szobát vagy irodát díszíti, különleges stílust kölcsönözve neki.

Maguk a modellek többszörösen kicsinyített másolatai a valódi autóknak vagy más típusú járműveknek. Kezdetben a makett autókat az eladók a jövőbeli gépjárművek reklámozására használták. Ezzel lehetőséget adtak a vásárlóknak arra, hogy megismerkedjen az autóval és ráérezzenek arra.

A későbbiekben maga az autógyűjtés is megjelent. Abban az időben, az ilyen játékok nagyon népszerűek voltak, méretük többnyire 1:64 volt és nem voltak drágák, ami hozzájárult a gyűjtésükhöz. Manapság a járművek méretaránya változatos, vannak 1:34, 1:24, 1:18, 1:43, 1:64 és más méretű modellek.

A makett autó többnyire fémből és műanyagból készül. Némelyik különböző funkciókkal rendelkezik, például ajtók, motorháztető, csomagtartó, fényszóró, motorhang, napfénytető nyitása, sőt, teljes szétszerelhetőség is.