Energiatakarékosan működik a LED lámpa

LED lámpa
LED lámpa

Az energiaárak az évek alatt enyhe emelkedő tendenciát mutatnak. A lámpák gyártói ettől függetlenül olyan modelleket vezetnek be a kereskedelembe, amelyek egyre inkább takarékoskodnak az árammal.

LED lámpa fogalma a hétköznapok részévé vált az elmúlt néhány év alatt. A vásárlók körében elsősorban az alacsony áramfogyasztásuk és 30-50000 órás élettartamuk miatt váltak ismertté, népszerűvé. Ezek a hihetetlen számok annak köszönhetőek, hogy ez az égőtípus nem termel hőt, tehát maximálisan kihasználja az energiaforrás által nyújtott lehetőséget.

A LED lámpa legnagyobb hátránya jelenleg az ára, ami magasabb a sima égőkénél. Ezért ilyen esetben mindig az ár/érték arányt kell figyelembe venni, mert ebben a kategóriában a LED lámpa verhetetlen. Amire még figyelni kell, hogy ezek az égőtípusok csak hideg vagy szobahőmérsékleten hosszú életűek.

Egy szaunában vagy olyan helyen, ahol az átlagosnál melegebb van, sajnos rövidebb élettartamra lehet számítani. Ez a tulajdonság a lámpák szerkezete miatt van.