Esővíztároló segítségével könnyebb az öntözés

esővíztároló
Esővíztároló

Sok dolgot magától értetődőnek veszünk és úgy gondoljuk, ha eddig is rendelkezésre állt, ezután is így lesz. Ez az édesvízre egyre kevésbé igaz. Minden csepp vizet érdemes megbecsülni, amihez segítségül hívható az esővíztároló. A célra, mármint az esővíz gyűjtésére bármilyen hordó vagy tartály alkalmas lehet, de ezeknek van egy nagy hátránya, nincsen bennük szűrő.

A víz bár összegyűl, de vele együtt mindenféle szennyeződés is. Viszont, ha az ALLIBERT INDIGO WATER BUTT MŰANYAG tárolót használjuk, ilyen problémánk nem lesz. A szűrő ugyanis eleve megakadályozza, hogy a szennyeződések a tárolóba jussanak, így minden körülmények között tiszta vízzel gazdálkodhatunk.

A kezelt csapvíz helyett, esővízzel locsolhatjuk a növényeinket. Ha így teszünk, a kertünk lakói meg fogják hálálni, ugyanis az esővíznél kevés dolgot szeretnek jobban. Egy 220 literes esővíztárolóból legalább egy tucatnyi kannára való vizet kinyerhet a kertet gondozó személy. Az édesvíz érték és ha ilyen ütemben változik a földi időjárás, még inkább az lesz.